Green Wave – den grønne bølgen

grønn

Salat med green wave og reddiker fra gården.

Pasta med Green Wave, sitron og parmesan

Til 4 personer

  • 2 kopper med fullkornspasta (eller den mengden du ønsker)
  • 1 bunt med Green Wave eller andre grønne blader
  • 1 ts hakket hvitløk
  • Skallet fra 2 sitroner + en ss av saften (du kan fryse ned resten)
  • 2 ss olivenolje
  • ½ kopp med parmesan, pluss mer til servering
  1. Kok pastaen etter instruksjonene på pakken. Spar på ¼ kopp av kokevannet.
  2. Mens pastaen koker rasp sitronene og skvis ut saften. Vask og tørk de grønne bladene. Del de opp hvis de er veldig store.
  3. Varm olivenolje i en stor stekepanne, ha i hvitløk og sitronskall og stek i 1 minutt. Ha i det grønne og varm til de klapper sammen.
  4. Når pastaen er ferdig, hell av vannet unntatt det du skal spare på og bland pastaen i stekepanna. Ha i kokevann etter behov. Bland inn parmesan, serveres varm.

 

Spicy Green Wave pesto

Hjemmelaget pesto med green wave, mizzuna og diverse urter fra gården.

Hjemmelaget pesto med green wave, mizzuna og diverse urter fra gården.

  • 1/2 kopp hakkede pecannøtter, pinjekjerner eller andre nøtter
  • 1/4 kopp gresskarfrø
  • 1/4 kopp solsikkefrø
  • 6 fedd knust hvitløk
  • 2 bunter green wave eller andre grønne blader
  • 1/2 ts salt
  • 1 1/2 kopp extra virgin olivenolje
  1. Ha nøtter og frø i en kjøkkenmaskin og la den gå 3-4 runder. Putt i salaten og kjør noen sekunder.
  2. Ha i olivenoljen og kjør til blandingen blir jevn og glatt. Spe eventuelt med mer olje til den har pestokonsistens.
  3. Spises med en gang, eller has i et glass med lokk. Kan stå i kjøleskap i ca. en mnd. Hvis du ikke bruker det med en gang bør du helle litt ekstra olivenolje over før du setter den i kjøleskapet.

Smaker godt sammen med ovnsbakt potet, tomatsalat og et godt brød.

 

Forvellet Green Wave

Til 4 personer

  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 kg Green Wave, vasket og revet i store biter
  • 2 til 3 ss kraft eller buljong
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 ts mørk sesam olje
  1. Stek løk og olivenolje på medium varme i en stor panne til løken karamelliseres, ca. 5-10 min. Ha i hvitløk og stek 1 min til.
  2. Ha i resten og kok til salaten akkurat faller sammen. Hell over sesamolje. Smak til med salt og pepper.

 

One Reply to “Green Wave – den grønne bølgen”

  1. Pingback: Green Wave – sterk smak | Ødeverp Andelsgård