Rocka reddik

Reddiker

Rocka reddiker fra gården.     

Reddiken har en sterk peppersmak og tilfører en ekstra smak til mange retter. Den kan brukes som den er i salater, også bladene kan du ha i salaten! Reddiker kan dampes, i ca. 10-15 minutter og bruk den som tilbehør til middagen. Til for eksempel fisk kan det være godt med reddiker som er raskt stekt i olje med litt salt.

 

 

 

 

Bakte reddiker

  • 12 reddiker
  • Olje
  • Salt
  • 50 g smør

1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Skjær bort mesteparten av den grønne stilken, men la litt være igjen. Vask dem grundig så det ikke er noe jord eller sand innimellom de grønne tuppene.
3. Snitt av tuppen (litt mindre enn hatten av et egg) med det grønne. Hakk det grovt og sett til side.
4. Del resten av reddikene i to. Legg på et ildfast fat med olje og dryss over litt salt.
5. Bak dem i 18 minutter.
6. Brun smøret: Ha smøret i en liten kjele på middels varme. Pass på det som en smed!   Det skal ikke svi seg, bare bli brunt.Server reddikene med brunet smør og dryss over noen rå, hakkede biter.

 

Reddik- og fetaostsalat

  • 4 reddiker
  • ½ agurk
  • Ruccula
  • Fetaost
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

1. Skyll og tørk grønnsaker og salat godt.

2. Skjær opp agurk og reddik i skiver. Bland agurk, reddik og ruccula i en bolle og tilsett ønsket mengde fetaost. Bruk gjerne fersk feta.

3. Bruk en god olivenolje som dressing.

4. Tilsett salt og pepper etter smak.

One Reply to “Rocka reddik”

  1. Pingback: Reddik | Ødeverp Andelsgård