Oppskrifter med grønne vekster og blader

Det blir en del grønt nå i starten og her følger en rekke oppskrifter hvor ulike blader kan brukes. For eksempel de asiatiske salatene (pak choy, mizuna, green wave) og spinat, grønnkål, redikkblader eller andre blad- og kålvekster du har for hånden.

Kålvekster i kokosmelk

Grønn suppe

2-4 personer

  • 1 liten hakket løk
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 2 ss smør
  • 200 gram grønne blader
  • 6 dl kraft/buljong
  • 1 dl fløte (kan sløyfes)
  • Salt og kvernet pepper
  • Revet muskat

Godt brød til servering

  1. Fres løk og hvitløk i smør i en kjele.
  2. Rør inn bladene når løken er blank og mør. Fres til bladene har falt sammen.
  3. Tilsett kraften og kok suppen i 5-10 minutter. Kjør det jevnt med en stavmikser.
  4. Tilsett fløten, gi suppen et oppkok og smak til med krydderet.

Lun potetsalat

4 personer

  • 800 gram små poteter (kokefaste)
  • 100 gram grønne blader
  • 2 dl hakkede urter som gressløk, basilikum, persille, kjørvel og dill

Dressing

  • ½ finhakket rødløk
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • Saften av ½ sitron
  • ½ dl extra virgin olivenolje
  • Salt og kvernet pepper
  1. Vask og kok potetene møre
  2. Hell av kokevannet og damp potetene tørre
  3. Dressing: Visp sammen olivenolje, rødløk og hvitløk. Smak til med krydder og urter
  4. Del potetene i to eller fire og bland dem sammen med de grønne bladene og dressingen.
  5. Serveres lun.

God appetitt!

For informasjon om grønnsakene:

Pak choy

Green Wave

Mizuna

 

 

 

 

3 Replies to “Oppskrifter med grønne vekster og blader”

  1. Pingback: Green Wave – sterk smak | Ødeverp Andelsgård

  2. Pingback: Mizzuna | Ødeverp Andelsgård

  3. Pingback: Pak Choy | Ødeverp Andelsgård