Green Wave

green wave

Green Wave tilhører kålfamilien, kalles Brassica Juncea på latin, mens den ellers i verden også kalles ”Mustard Green”, ”Leaf Mustard”, ”Indian Mustard” og ”Brown Mustard”.

Smaken er sterk og minner om pepperrot eller wasabi.

Green Wave har høyt innhold av Vitamin A, C og K, jern og antioksidanter og har muligens kolestrolsenkende evner.

Unge blader av salaten brukes ofte i salater, mens voksne blader gjerne stekes eller forvelles slik du gjør med spinat. Den sterke peppersmaken formildes med en søt og mild eddik. Du kan dampkoke den, ha på litt smør, salt og pepper og den er god til spekeskinke, bacon og annet svinekjøtt. Den brukes også i supper, stuinger og wok.

Oppskrifter med green wave

Oppskrifter med grønne vekster og blader

One Reply to “Green Wave”

  1. Pingback: Oppskrifter med grønne vekster og blader | Ødeverp Andelsgård

Legg igjen en kommentar